image

Navigeer door het Mobiliteitsbudget: Antwoorden en inzichten

Medewerkers stimuleren om zelf invulling te geven aan woon-werkverkeer en zakelijk reizen. Pak je de auto, fiets of het openbaarvervoer met het mobiliteitsbudget is alles mogelijk. In deze blog bespreken we wat een mobiliteitsbudget is, wat de voordelen zijn voor de werkgever en de werknemer en wat de mogelijkheden zijn voor leasing. 

Wat is mobilteitsbudget?

Een mobiliteitsbudget ook wel mobiliteitsvergoeding is een budget voor de werknemer om het woon-werkverkeer en zakelijke reizen zelf te regelen. Elke werknemer ontvangt maandelijks van zijn werkgever een budget waaruit de reiskosten betaald worden. Houdt je werknemer mobiliteitsbudget over? Dan mag je dit onder bepaalde voorwaarden worden gehouden. 

Naast dat je jouw medewerkers aanmoedigt na te denken over economische en milieuvriendelijke invulling van het woon-werkverkeer levert het ook voor de organisatie voordelen op. Zo kun je als organisatie bedrijfsdoelstellingen als kostenbesparing en/of vermindering van de CO2-uitstoot integreren in de samenstelling van het mobiliteitsbudget. En daarnaast draagt een ritje op de fiets bij aan de vitaliteit van de medewerker.  
 

Voordelen mobiliteitsbudget

Een mobiliteitsvergoeding kan interessant zijn voor werknemers én werkgevers. De belangrijkste voordelen van de vergoeding hebben we op een rijtje gezet: 

Voordelen mobiliteitsbudget voor werkgever

Voordelen mobiliteitsbudget voor werknemer 

Nadelen mobiliteitsbudget

Naast voordelen van het mobiliteitsbudget zijn er ook nadelen aan verbonden. Om een goede afgweging te kunnen maken hebben we de nadelen ook op een rijtje gezet

Nadelen mobiliteitsbudget voor werkgever

Nadelen mobiliteitsbudget voor werknemer

Heb je vragen?

Heb je vragen over jouw specifieke situatie, de inzet van mobiliteitsbudget en de mogelijkheden van lease? Neem gerust contact met ons op!

Team-Member

Christine van Kruistum

Accountmanager zakelijk